Over ons

Sinds een aantal jaar ben ik geïnteresseerd in het werk in de uitvaart. Omdat ik mijn respect aan het milieu wilde tonen, kwam ik op het idee een kist te ontwerpen die zo min mogelijk schade toebrengt aan het milieu. Ook moest de kist er zo natuurlijk mogelijk uitzien.

Jaap de Korte

Zo ontstond De Natuurkist van Biesvelden, waar bijvoorbeeld geen chemicaliën aan te pas zijn gekomen en die daardoor volledig geaccepteerd wordt, zelfs door natuurbegraafplaatsen.

Het gebruik van onbehandeld massief hout, onbehandelde bevestigingsmaterialen en gecertificeerde juten bekleding, maken deze kist tot een van de weinige natuurlijke kisten in Nederland.

Van oorsprong ben ik meubelmaker en heb ik altijd veel met hout gewerkt. Massief hout heeft mij altijd gefascineerd. Met deze kennis en interesse vervaardig ik iedere Natuurkist geheel met de hand in mijn CO2-neutrale werkplaats, die draait op zonne-energie.

Ideeën komen tot leven wanneer ik bezig ben in mijn werkplaats, of wanneer ik me in de natuur bevind. Kruidenhooi, jute en bijvoorbeeld boomschors zijn materialen die ik graag verwerk.

Met enige regelmaat geef ik presentaties over duurzame uitvaartproducten voor bedrijven door geheel Nederland. Denk daarbij aan open dagen, openingen van uitvaartcentra en uitvaartbeurzen. Voor informatie over deze dienst kunnen uitvaartondernemers contact met mij opnemen.

Met hartelijke groet,

Jaap de Korte

Overzicht van onze locatie